La gran cita d’enguany al club, marcada en roig des del passat estiu, han estat les 100 milles basques, més coneguda per Ehunmilak. Una cursa de les grans, un esdeveniment espectacular, amb una organització meravellosa, en un entorn de somni. Ehunmilak, 168 kilòmetres amb 11.000 metres de desnivell positiu amb eixida a la guipuscoana Beasaín, amb pas per cims tan mítics com el Txindoki o l’Aizkorri, i escortada per altres dues grans curses que completen un ventall de curses per a tots els gustos i capacitats: g2haundiak goierri trail, de 88 kilòmetres i 6.000m+, i la marimurumendi marathon, 42 kilòmetres i 2.300m+.

16 valents del club completaven la nostra expedició a Beasaín, repartits en les tres curses. Les dues grans arrancaven de forma espectacular a les 18h i a les 23h del divendres 13 pels carrers abarrotats de Beasaín. Sobre la cursa sobrevolava l’ombra de la predicció meteorològica, que anunciava tronades, però de moment les dues curses havien pogut arrancar. Però ben passada la mitjanit el cel es va trencar sobre els corredors amb una fortíssima tempesta de pluja i llamps que obligà a la organització a neutralitzar, primer, i suspendre, després, les dues proves. Tots els corredors (quasi 900) van ser evacuats de la cursa i, afortunadament tots sans i estalvis. La decisió, dura de prendre, va estar justificada per salvaguardar la seguretat tant de corredors com de voluntaris, en el que segurament va ser un encert, donades las molt adverses condicions regnants.

Així que, durant el dissabte, i per minvar la decepció de la suspensió, els nostres companys es van dedicar a una de les seues activitats preferides: el bon menjar dels productes de la terra, per a enveja d’aquell companys que encara havien de cuidar-se per disputar la marató, l’eixida de la qual no s’havia de produir fins diumenge a les 9.

Afortunadament, una finestra de bon oratge (el dissabte també va ser molt plujós), va permetre la celebració de la marató, que va permetre que, almenys quatre dels nostres, es proclamaren finishers en aquest complicat cap de setmana.

Marimurumendi:

103         Cristina Díaz Pérez                          5:54:29
156         Gonzalo Mora Fernández           6:39:06
184         Esteban Arques Sanz                    7:14:17
185         Jordi Ivorra Ruiz                               7:14:18

Per a finalitzar aquesta crònica, no volem deixar de nomenar als 12 valents que van haver de ser evacuats en les dues proves llargues, ja que les hores d’entrenament durant els últims mesos els fa mereixedors de inscriure el seu nom en aquesta fantàstica cursa.

Ehunmilak:

Andrés Astrúa García
Raúl Cantó Valor
Raúl Córdoba Adrián
Marcos Giner Monserrat
Iván Vaello García
Alberto Vidal Calatayud

G2haundiak:

Fernando Bernabeu Pérez

Héctor Bonet Nadal
Pau Egea Linares
Juan Miguel López Gutiérrez
Juan José López Juan
Rafael Peidro Coper

El nostre aplaudiment per a tots. I que vagen amb compte pel nord, que ja es senten tambors de batalla. O es que ningú no ha pensat en treure’s l’espina l’any que ve?