Estado actual: DETENIDO. Amb eixes paraules cridant des de la fitxa de seguiment de Raúl Cantó començava la incertesa entre tots els que des d’Alcoi seguíem tot el que passava a Chamonix, a la que sens dubte és la cursa més important del món. Chamonix, capital dels Alps i bressol mundial dels esports de muntanya, i l’UTMB, la cursa de curses, formen un tàndem inigualable i immillorable. Amb pas per tres païssos (França, Itàlia i Suïssa) la cursa envolta el imponent Mont Blanc, la muntanya més alta d’Europa Occidental, i teatre de somnis d’alpinistes, caminants, corredors de muntanya, escaladors i tants altres que al llarg dels anys i dels segles s’han vist atrets per la grandiositat d’aquesta muntanya.

Però tornem al dissabte de vesprada, al moment en que un missatge de la dona de Raúl a les xarxes socials confirmava la retirada que tots començaven a témer. Poc després de les 16 hores del dissabte, el cos de Raúl no donava per a més. La pluja i el fred molt presents durant el recorregut ajudaren poc i, després de 22 hores i 17 minuts de cursa (que havia començat el divendres a les 18 hores), i 110.9 kilòmetres recorreguts, al control de La Fouly, a Suïssa, Raúl decidia retirar-se, deshidratat, després de creuar aquest últim control en la possició 586, de 2.700 participants.

Completar els 170 kilòmetres i els 10.000 metres de desnivell positiu de l’UTMB es una tasca de titans i tot el club traslladem la nostra enhorabona i ànims a Raúl pel que ha fet i per l’orgull que ens fa sentir a tots els que el coneixem i tenim l’honor de compartir club, samarreta i kilòmetres amb ell. Gràcies Raúl per fer-nos somiar que és possible. Segur que tornaràs, i que aviat et vorem creuar la meta de Chamonix.

Malgrat que tota l’atenció estava centrada a Chamonix, no ha estat aquesta la única cursa amb presència dels nostres aquest cap de Setmana. El IV Vitobest Tollos Trail, al poble de Tollos, a El Comtat, en la Vall de Seta, una cursa de 25 kilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu que s’endinsa en la Serra d’Alfaro que divideix les valls de Seta i Alcalà. També es disputà un trail curt de 14 km i 550 metres de desnivell positiu.

Els problemes amb el marcatge de la cursa, que va provocar equivocacions en el recorregut, no van ser impediment per al bon ambient entre els corredors, especialment amb el bany final a la piscina de tots els nostres companys on no va faltar el bon humor i el companyerisme.

Trail llarg:
27           Raül Córdoba                    2:42:10
39           Iván Vaello                         2:48:47
49           Esteban Arques Sanz     2:52:17
61           Raül Jordà Sánchez         3:04:17
69           Juan Cancio Verdú          3:09:43

Trail curt:
76           José Osuna Huertas                       1:39:45
77           Mercedes Valín Ferrando           1:39:46
100         Juanjo Vilaplana Ferrando          1:57:32

L’enhorabona a tots!